HTML

Athenas

A Bod Péter Kör blogja

Alapdokumentumok

Hozzászólások

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Az országos könyvtárhasználati verseny írásbeli döntőjének feladatlapja

2011.03.22. 08:35 m.enn

A feladatlap összeállításánál figyelembe vettük a jelenleg érvénybe lévő alapkövetelményeket. Célunk az volt, hogy a gyakorlat oldaláról közelítsük meg az év témája, a család kapcsán a könyvtárhasználati ismereteket.

A feladatlapot lektoráltattuk, és bemértük. Kontrollcsoportot jelentettek azok a gyerekek, akiknek nem volt könyvtárhasználati ismeretekből oktatásuk.

A feladatlap kitöltése során ismét azt tapasztaltuk, hogy a diákok a rendelkezésre álló időt nem minden esetben használják ki. Ebből adódóan pontatlanságok születnek.

A kérdések szövegértelmezése változatlanul nehezen megy.  Az első lépés a helyes megoldáshoz a feladat értelmezése.

Érdekes válaszokat kaptunk a családi könyvtár összeállítására. Kevesen gondolták végig, hogy a lakás mely pontján, mely családtagnak helyeznének el könyvet. Ebben a feladatban nemcsak a dokumentumismereti tudás, de a funkció és könyv kapcsolata a térben is számon kérhető volt. 

A könyvtár családfájánál sokan szépen vázolták a dokumentumtípusok mentén az elképzeléseiket. 

Lehetőség lett volna itt a könyvtártípusok alapján is családfa készítésre. 

A feladatlapot itt lehet letölteni»

A gyakorlati feladat referenszkérdéseken keresztül egy-egy történeti család neves egyéniségeit kerestette meg a diákokkal. Itt főként kézikönyvhasználat volt a feladat, amely a címerek értelmezése és új címer készítése színesített. 

Szólj hozzá!

Címkék: versenyfelkészítés

A bejegyzés trackback címe:

https://bodpetertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr122761291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.