HTML

Athenas

A Bod Péter Kör blogja

Alapdokumentumok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Országos Könyvtárhasználati verseny döntő 5-6.évfolyam részére

2011.03.09. 09:03 h_zs

Kedves Versenyzők, Felkészítő tanár Kollégák!

Közeleg az a szép márciusi nap, amelyen találkozni fogunk a Veres Pálné Gimnázium könyvtárában, ahol Társaságunk alapítója könyvtárostanárként dolgozott.

Néhány tudnivaló:

A döntő két fordulós lesz.

A délelőtt folyamán a diákok ismét 60 perces dolgozatot írnak, amely a könyvtárhasználati ismeretek nagy részét felöleli tartalmát tekintve:

Könyv-, könyvtárismeret, dokumentumismeret, tájékozódás a könyvtárban.

Természetesen nem a tárgyi tudás, hanem a tárgyi tudás alkalmazása a feladatok lényege. Hogyan tudnak élni a könyvtár adta lehetőséggel. A feladatok témájukban kapcsolódnak a családhoz. Ismét felölelik valamennyi területét környező világunknak, kihasználva a könyvtárhasználati ismeretek tudomány-, és tantárgyköziségét.

A 60 perc elteltével szünet következik. Terveink szerint kb. 60 perces, amely alatt megtörténik a feladatlapok javítása.

A legeredményesebb diákok vesznek részt a szóbeli döntőben, ahol kialakul a végleges sorrend.

A szóbeli feladat során a könyvtárhasználati ismereteket a család témakörben keresve, információt gyűjtve, rendszerezve alkalmazzák a diákok.

Erre készítsük fel őket, hiszen mindennapjaikban is így használják a könyvtárat:

Általános lexikontól a szaklexikonon át a folyóiratokig mindent használhatunk ahhoz, hogy egy munkához ( bármilyen projektcélhoz) anyagot, információt gyűjtsünk. 

Ezt az utat járják végig a szóbeli döntő során a diákok, természetesen a cél itt nem a kész munka létrehozása lesz, hanem a folyamat, az információkeresés, gyűjtés, rendszerezés. Ezt figyelik a zsűri tagjai, ezt értékelik. A folyamat a kapott téma bemutatása lesz. 

További jó felkészülést kívánunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bodpetertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr342724022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása